torstai 14. kesäkuuta 2018

Ei mitään murheita

Lauantaina tehtiin lyhyt päiväreissu Kouvolaan (04.30 - 00.30). Matkaan lähdettiin ihan yksikseen kun ei huoltomiehiä mistään keksitty, joten soluttauduimme yhteishuoltoon. Aamupäivällä ei mitään ihmeellistä, joten eikun pätkille. Niitä oli seitsemän kappaletta, neljä ajettiin ennen huoltoa ja kolme sen jälkeen.

Ensimmäiset kaksi olivat lyhyitä viiden kilometrin rykäisyjä, jotka menivät ihan kohtalaisesti noin 10 sijan paikkeilla kun lähtijöitä oli se 17 kappaletta. Kolmonen maistui jo niin hyvin, että kertaalleen roikuttiin, mutta nelospätkä ei sitten onnistunut missään kohtaa. Täten tauolla oltiin jo yli minuutti kärkeä perässä sijalla 10. Tauolla autoon tehtiin massiiviset huoltotoimenpiteet: teipattiin kiinni irronnut bensapumpun tarkistusluukku.

Tauon jälkeen oli ohjelmassa enemmän ek-kilometrejä mitä alkupäivästä, kun kaikki pätkät olivat vähintään 10 kilometriä. Viitospätkä oli varmaan päivän parasta antia ja kutonenkin meni hyvin kunnes täysin tiedossa olleessa huomio paikassa perä vähän karkas kuvan mukaisesti... Täten jouduttiin pakkia hakemaan ja muutamia sekunteja menetettiin.
Tosin muiden keskeytysten johdosta oltiin viitossijalla, tasa-ajalla 4.sijan kanssa, mutta kuudentena oleva vain 2,5 sekunnin päässä ennen sitten viimeistä 15 kilometrin pätkää. Viimeisellä ei murheita, ainoastaan matala ilta-aurinko meinasi häiritä. Täten peräti 3:ksi nopein kellotus ja nousu nelossijalle. Eroa kärkeen tuli reilu kaksi minuuttia.

Todella hyvä fiilis sinänsä, vauhdista kun ei mitään käryä ollut niin tämä luo vähän uskoa ettei ihan hukassa olla. Vielä positiivisempi yllätys on se, että autosta ei löydetty pienintäkään vikaa. Se on toisaalta vähän pelottavaakin, mutta katsotaan nyt läpi vielä... Huvittavaa on myös sellainen asia kuin bensan kulutus. Testien jäljiltä autossa oli vajaa 1/4 tankki, joten päätin tankata ennen kisaa 20 litraa tankkiin, kyllä sillä nyt nuo neljä ensimmäistä pätkää ja siirtymät selviää... Sillä selvisi 6 pätkää + siirtymät ja todennäköisesti olisi selvinnyt viimeisenkin, mutta haettiin varuiksi 10€:llä lisää viimeisestä tankkauksesta. Nooh, ehkä sekin muuttuu jos tuohon vähän boksia ruvettaisiin rukkaamaan...

Mutta sitä ennen jatketaan eMotorsport kautta jotta saadaan sekin kesätauolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti