maanantai 16. lokakuuta 2017

Kerrankin kaikki hyvin

Eilen 1,5 vuoden urakka sai huipentumansa, ensikilpailun.

Aamulla katsastus ongelmitta läpi ja tuli mahdollisuus käydä punnituksessakin. 1185kg on karu tulos, mutta myös jotakuinkin odotettu. Rata oli sinänsä sama kuin aikaisemminkin, en tosin ikinä ole ollut kilpailemassa, mutta katsomassa kyllä useana vuonna. Vauhdikas rata, jossa virheistä rankaistaisiin ankarasti...

1 Kierros:
Lähtö... Jahas tämähän lyö vain tyhjää. Pistin vähän liian reippaasti kierroksia koneeseen joten eihän se etene. Ensimmäiset mutkat haetaan tuntumaa tiellä ajamiseen ja vaihteita vaihtelen edes takaisin aivan suotta. Mutta kaikesta huolimatta naurattaahan se! Auto on erittäin hyvän oloinen. Tulos luokan 14 sija, positiivista heti jäi muutama taaksekkin.

2 Kierros:
Nyt lähtöön pari tuhatta kierrosta vähempi ja... sutii edelleen. Reeniä tarvitaan... Muilta osin ajoon koitettiin rauhoittaa vaihteiden vaihtoa, ajetaan mielummin sillä isolla vaihteella kuin käytetään hetkellisesti pienellä. Se tuntuu huomattavasti paremmalle taktiikalle, aikakin paranee kolmisen sekunttia, mutta sijoitus tippuu pykälällä.

Kaikesta huolimatta täysin onnistunut ja tarkoituksenmukainen reissu! Auto täysin ehjänä talliin ja hei, pohjapanssarikin on täysin puhdas! Ei edes pientä tippaa öljyä tai jäähdytinesteitä, sorasta puhumattakaan. Se jos mikä on erikoista.
Nyt rauhoitutaan hieman ja jatketaan auton valmistusta rallikuntoon. Talvikausi jää väliin, yksinkertaisesti ei riitä budjettia talvirenkaisiin, joten mielummin rakentelee pikkuhiljaa rallivarustuksen ja vaikka lisävalot valmiiksi. Keväällä sitten koitetaan päästä rallia ajamaan, mutta sitä ennen täytyy testata enemmän. Trailerikin kaipaa pienen remontin, sillä sen vanerointi ei tahdo Peugeotin alla kestää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti