perjantai 9. marraskuuta 2018

Kaapiminen

Nyt on taas leikitty insinööriä. Ei minusta kyllä millään sellaista saa, lähinnä sellaisia 5 vuotiaan rakennelmia nämä viritelmät ovat... Kulmarautaa, popniittejä, viilausta... kaunista tulee mutta toivottavasti kestäisi ja ajaisi tehtävänsä. Ainakin pyörä pyörii tuon kanssa ja kumi osuu vanteeseen.

Mutta siinä takapäätä ihmetellessä tuli kiinnitettyä huomiota takajarrulevyihin. Niissä tuntui olevan jonkin verran uraa ja tulipa sitten koitettua työntömitalla mitattua että paljonkos ne ovat kuluneet. 2-3 millimetriä molemmista takajarrulevyistä kadonnut. Vertailu etupäähän tuo mielenkiintoisen tilanteen, etupäässä ei nimittäin näy kulumaa ollenkaan?!? Onkohan takalevyt sitten vain huonolaatuiset olleet... Testattava toisenmerkkisiä levyjä takana.

Onneksi tuli myös älyttyä testata suuniteltuja talvivanteita. Nimittäin niiden mukana tulleet pultit eivät sovikkaan autoon. Täytyypi siis metsästää kolmas erilainen sarja pyörän pultteja...

2 kommenttia:

  1. Hiekkapöly syö niitä takapaloja ja levyjä. Etupyörät nostattaa pöly ja kivi suihkun, jonka takavanteet imee itseensä. Oliskohan semmoinen ilmanohjain kapseli/levy hyvä takavanteessa, mitä käytettiin joskus muinoin asvaltti ralleissa?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erikoistahan on, että paloissa ei kulumaa näy... Ilmanohjaimia ei taida oikein saa tehdä, mutta sisäpuolelle voisi mahdollisesti jotain suojalevyn tapaista tehdä jossei nämä toimet riitä.

      Poista