torstai 24. tammikuuta 2019

Seikkailu Savossa

Perjantai aamupäivällä startattiin Iisalmen reissuun. Matkaahan sinne kertyy täältä nurkasta vähän yli 500km/suunta. Lauantai aamupäivä meni vauhdikkasti, joten eikun pätkille:
EK 1:
Lyhyt aloitusrykäisy, ihmetellään lähtösuoralla miksi joku jäi tielle seisomaan. Edellä lähtenyt oli päässyt ensimmäisestä mutkasta hankeen... Luokan 4. nopein kellotus.
EK 2:
Nyt jo melkein kahdeksan kilometriä pituutta. Kovavauhtinen pätkä ja lopussa ehkä pieni vauhtisokeus iskee kun nousevaan oikeaan irtoaa liippi. Tulos loistava, 2. nopein, vain 0.8 sekuntia pohjista.
EK 3:
Päivän pisin, yli 17 kilometriä pitkä pätkä oli sitten kooste aivan kaikkea mahdollista. Monta risteystä, monia pikkuteitä. Pätkä lähtee alusta asti menemään jo väärällä raiteella, risteykset takertelee ja aivan pienimmillä pikkuteillä ajamisesta ei tule edelleenkään yhtään mitään. Sijoitus silti siedettävä, 4., mutta ero pohja-aikaan liki puoli minuttia.
Tauolla ei mitään ihmeellistä, ollaan tutulla ja turvallisella nelossijalla. Kärkeen puoliminuttia mutta kakkossijasta vain 10 sekuntia. Lisävalot keulalle ja kohti pimeyttä!
EK 4:
Liki viisitoista kilometrinen pätkä. Jotenkin ehkä varovainen suoritus lumisateessa valoilla, ei oikein jäänyt pätkästäkään mitään mieleen. Aivan lopussa pieni kädetysyritys. Sijoitus jälleen neljäs, mutta tappiota tuli 20 sekunttia kärkeen.
EK 5:
Vajaa kymmenkilometrinen alkaa hyvin. Vaan parin kilometrin kohdilla tulee nouseva, kirraava vasen. Tullaan aivan ylikovaa ja liian loivaa mutkaa ajaen. Onneksi auto kääntyy joten oikea takapyörä edellä osutaan penkkaan. Perä pomppaa ilmaan, mutta onneksi ratti on koko ajan käännettynä vasemmalle niin keula ei haukkaa hankeen vaan tullaan takaisin tielle. Hetken aikaa keräillään itseämme, mutta loppupätkä sujuu silti ihan hyvin. Viides sija, mutta vain 9 sekuntia pohjista.
EK 6:
Siirtymällä auto tuntuu vähän levottomalle takapäästä. Kartturi tarkistelee ilmanpaineita ja tulee ilmoittamaan, 0.9 bar oikeassa takapyörässä. Sitten pikaselvitys, paljon aikaa AT:lle, 10 minuuttia.
Ja eikun renkaanvaihtotalkoisiin.
Minuuttia ennen aikaamme luukku kiinni ja miehet takaisin autoon.KIITOS JÄPPISELLE LISÄVALOISTA! Oli vähän mukavampi vaihtaa kun kilpakumppani auttoi valaisemalla lisävalojen kanssa. Kiireen varjopuolena se, että varapyörässä oli tietoisesti yli 2bar paine jota emme sitten tulleet laskeneeksi. Ja koska rengas on myöskin jääkylmä on auto melkoisen vikuri ajettava. Toki pyöränkulmatkin saattavat olla aavistuksen sekaisin... Viimeinen kahdeksan kilometrinen oli pääasiassa ek 3:sen loppuosuutta, mutta en uskalla vikuroivalla autolla ajaa sitä läheskään niin hyvin mitä ensimmäisellä kerralla. Vasta kahdeksanneksi nopein, liki 20 sekuntia tappiota.

Viimeisen pätkän myötä tiputaan lopputuloksissa viitossijalle, eroa kärkeen vähän yli minuutti, mutta kakkossija jäi puolen minuutin päähän. Nyt täytyy käydä tarkistuttamassa pyöränkulmia, tarkisteltava mahdollisia muita vaurioita ja käyttää tuo tyhjentynyt rengas pois vanteelta. Eiköhän sitä nyt koko sarjaa päästä kiertämään, joten helmikuussa jatketaan Kouvolassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti