torstai 3. joulukuuta 2020

Muisteluita part 3 - Vuokra-autoilu

Pari vuotta sitten aloitin kirjoittelemaan muisteluita ja tehokkaasti parin kirjoituksen jälkeen tuli luova tauko... Mutta nyt kun tallilla ei juuri mitään tapahdu niin voisi taas muistella menneitä.
Minähän aloitin omat kilvanajelut vuokra-autoilla. Ensimmäisessä kisassa oli alla Suzuki Swift GTI, seuraavassa Nissan Micra KitCar. Parin sprintin jälkeen tuumasin, että kyllähän sitä rallia pitää päästä ajamaan.
Ensimmäisen auton löysin ihan ilmoituksella ralli.net:ssä, toisen tutun kautta ja nyt rallia varten laitoin taasen ilmoitusta ralli.nettiin. Taino eihän se "täysi ralli" ollut, rallispecial. Sainkin yhteydenoton ja sovittiin Skoda Favorit tuohon kisaan. Noh kisaan ei päästy, karsinta koitui kohtaloksi tuolloin 2008 syksyllä.
Mutta saman vuokraajan kanssa tuli sovittua sitten seuraavalle talvelle kilpailu ja tällä kertaa autoksi kuvan Peugeot 106. Vaan kisaan ei päästy, viikkoa ennen kilpailua auto oli pettänyt testeissä. Vuokraaja lupasi korvaavan kisan, 1.5 kk myöhemmin ja lisäksi sprintin. Kisaviikolla ei vuokraajaa ei tahdo saada kiinni ja sitten toki päivää ennen saan kiinni että moottori kuulemma taas mennyt. Lupasi edelleen korvata ja sovitaan että kesäkelillä sitten, samalla tavalla ralli + sprintti.

Arvaatte varmaan jo kaavan? Vuokraajaa ei taaskaan kisaviikolla saa kiinni ja jokin tekninen vikahan autossa taas oli. Tässä kohtaa lopetin pelleilyn ja vuokraaja lupasi korvata ne kolmen rallin ja kahden sprintin ilmoittautumismaksut jotka tässä tuli tuhlattua. Nooh, en minä ikinä niitä rahoja takaisin saanut, yhden vannesarjan kyllä. Itse vuokraajahan ei tästä penniäkään saanut missään välissä, kun oli sovittu vuokahinta maksettavaksi paikanpäällä. Enkä minä ikinä fyysisesti nähnyt tuota autoa. Tulipahan tuettua ralleja ja sprinttejä järjestäneitä seuroja...
Tuo vuosi 2009 oli muutenkin melkoisen surkuhupaisa, sillä kartturointikisatkin päättyivät miten sattuivat. Ja vuoden lopuksi oli sitten tarkoitus taas rallisepcialiin mennä, tällä kertaa sillä Samaralla jonka kyydissä istuin. Uskotteko muuten, että viimeisessä kisassa meni muuten moottori Samarastakin, justiinsa viikko ennen suuniteltua kisaa...

Mutta pääsin minä kaksi sprinttiä tuona vuonna ajamaan ja jälkimmäisessä alla olikin melkoinen kulkine. Peugeot 309 GTI. Äärettömän hieno auto, kuski ei vain silloin osannut hyödyntää sitä maksimaalisesti. Peugeot oli myös ensimmäinen vuokra-auto minkä näin jopa ennen kisapäivää ja ihan jopa vähän koe-ajoakin suoritin.
Rallia en vaan tuolloin pääsyt, sen aika koitti seuraavana talvena. Tai rallispecial sekin oli, mutta se tarina ansaitsee oman kirjoittelun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti