perjantai 26. lokakuuta 2012

Opiskelun lomassa...

... olen kerinnyt mietiskelemään asioita. Kilpurille en sitten viime kisan ole tehnyt muuta kuin pesun, tuolla se makaa lumen ja lehtien peittämänä... noo hain minä kuluneella viikolla jo uudet konepellin sokat, joten kun inspiraatio iskee niin voi ne vaihtaa ja saada täten konepellin kuntoon. Trailerin myin pois, rupesi jo olemaan aikansa elänyt ja kun itselläni ei ole taitoa/tarvikkeita tehdä kokonaan uutta pohjaa kärryyn niin katsoin helpommaksi myydä pois ja katsella sitten ennen kauden alkua uusi.

Mutta se mitä olen enemmän pohdiskellut on rallin ajaminen kokonaisuudessaan. Sitä mielestäni kuvastaa hyvin tuon vanhan autoni myynti. Auto ei vieläkään ole mennyt kaupaksi, on tällä hetkellä halvin julkisesti tarjolla oleva ralliauto. Yhteydenottojakin on tullut yllättävän vähän, ainakin jos vertaa siihen miten paljon ilmoitusta on katsottu...
Okei, autossa on pieni tekninen vika joka varmasti vaikuttaa ihmisiin. Mutta silti on oltava joku isompikin vika, koska ko. vian korjaaminen ei voi olla kynnyskysymys. Taino onhan se mulle itellekki, kun en oo jaksanu korjata... :) Teoria on myös se, että myyn sitä liian halvalla. Minä omasta mielestäni asetin sille realistisen hinnan, jokainen voi vanhasta blogista lukea mitä niihin osiin on oikeasti rahaa laitettu.
Joten tulin siihen lopputulokseen, että kyseinen vika on asenteissa. Tuntuu siltä, että koska ilmoituksessani lukee vakiomoottori, ei kyseistä autoa voisi laskea ralliautoksi. Entäs sitten jos on vakiomoottori? No ei oo tehoo, ni eihä se voi olla hauskaa... Voi se olla. Sekin on vain asenteesta kiinni. Ei kaikki vaan voi olla voittajia ja onko voittaminen edes harrastamisen tarkoitus? Minun mielestäni ei, mutta minähän olenkin kummajainen... Minähän jopa nauran kabiinissa. Ja ostin metroseksuaalisen värisen kilpurinkin...
Mielestäni harrastamisen tarkoitus on pitää hauskaa sen asian parissa mistä tykkää. Tällöin mielestäni rallissa sen AJAMISEN pitää olla hauskaa, jotta on oikean harrastuksen parissa. Voittaminen on sitten pelkkää bonusta ja bonusta ei voi saada aina. Huolestuttavaa on jos nuorison asenteissa valitsee tuo voittamisen kulttuuri, tällöin tulevaisuus on synkkä. Mikähän olisi toimiva "Kaikki pelaa" -kaltainen systeemi ralliin...?

Kaiken kaikkiaan tämä kirjoitus taisi olla vain toivoton yritys saada myytyä tuo ylimääräinen kilpuri ;).

2 kommenttia:

  1. Itse on tullut (toistaiseksi) vain haaveiltua rallin ajamisesta. Olen kuitenkin pitänyt sitä kaukaisena haaveena mutta tämän ja skoda-blogin myötä on tullut viimeistään selväksi että tavallisia ihmisiähän ne siellä auton puikoissa ovat. Ja jostainhan se tämäkin harrastus on aloitettava.

    Myönnettäköön on sitä tullut tuosta Skodastakin vähän haaveiltua. Vähän tosin hankintaa haittaa matka, jota on sellaiset 600 km. Ja toisekseen rahatilanne näin opiskelijana ei ole niin kaksinen, autoon olisi varaa mutta ne muut kustannukset... Toisaalta sen auton tuntee jotenkuten, kun on tuota edellistä blogia tullut luettua useampaankin kertaan. Ja kyllähän se aloittelijalle ihan hyvä peli olisi. Varsinkin kun en itsekään koe niitä tuloksia tärkeimmäksi asiaksi rallissa.

    VastaaPoista
  2. Jiipee: Kyllä se on yks reilun satasen ja päivän hakukeikka aika pieni uhraus vielä. Ite hain parin tonnin kilpurin 450km päästä lainavermeillä ja siitä se sitten lähti. Ja opiskelijana silloin (jos toki vieläkin). Kuluja ei tuu jos ei aja eikä korjaa, joten pikkuhiljaa alotteleminen on mahollista opiskelijallekin.

    VastaaPoista