perjantai 17. heinäkuuta 2015

Pienestä kiinni

Siinä syyllinen käsijarrumurheisiin. Jarrukengän "automaattisäätö". Sitä ei tällä hetkellä tosin edes ollut, kun hitsattu kiinni. Se hitsaus oli toiselta puolelta kyllä myös pettänytkin... Normaali tilanteessahan tuossa on hammastus jonka kanssa se automaattisesti säätää sopivaksi. Noh vararummuista etsimään ehjempiä säätöpaloja. Ensimmäiseksi sen jo puretun kimppuun ja ylläri ylläri, samanlailla sielläkin hitsailtu tuo jo umpeen. Laatikoita kaivelemaan, että olisiko sattumalta jossain vielä yhdet rummut ja kyllähän sieltä löytyi. Ja mikä hienointa, näissä oli vielä ehjät säätöpalat ilman hitsauspatenttia. Sitten vaihtelemaan kenkiä paikallensa, siinä hetkessä muistikin hyvin äkkiä kuinka tosi kivaa on noiden jousien ja muiden kanssa pelata... Kasaan tuli ja vieläpä tuntuisi pitävänkin, bueno.
Takakontin lukituskumit vaihdoin, edellisistä kun huomautettiin. Kuulemma liikkuu vähän paljon kun on liki poikki asti halkeillut kumi... Jarrunesteen anturia yritin mittailla, että muuttuuko lukemat kun tason ilmaisin liikkuu pohjaan. Yritykseksi jäi, mitään lukemia sieltä saanut. Fakta on se, että johdon irroittamalla sammuu myös lamppu kojetaulusta. Olisikohan se anturi nyt sattumalta hajonnut...?
Hitsarilta kun auton hain niin mainitsi, että etuvakaajan kumit on melkoisen väljät ja kolisevat. Minähän olen pitänyt sitä pikkaisen löysällä (=ei lyöty väkisin piukkaan), koska se on hieman auttanut puskemismurheissa. Varmaankin tästä johtuen oli tosiaan ne kumit kuluneet melko rajusti, joten vaihdoin ne vähän tuoreempiin. Uusia kun ei taitaisi suoraan mistään saada... Hitsauksesta sinänsä ei paljastunut mitään ylläriä, ne pari reikää oli jo etukäteen tiedossa ja enempiä ei ollut, hyvä näin.
Pari pikkujuttua ja voisi käydä katsastusmiehelle autoa näyttämässä. Sitten tarvitseekin ruveta pohtimaan sitä seuraavaa kilpailua. RSJM-sarjan seuraava kilpailu ei rehellisesti sanottuna paljoa houkuttele, tuntuu lähinnä SM-kisan irvikuvalle ennakkoinfon (lähinnä sen puutteen...) ja sääntöjen perusteella. Mutta mitäs muutakaan sitä sitten ajaisi...? Pari viikkoa vielä onneksi aikaa pohtia.

1 kommentti:

  1. Vuokatin SM oli varmasti ainakin lähihistorian surkein ralli... Hyvä ettette lähteneet sinne!

    VastaaPoista