lauantai 6. lokakuuta 2018

Muutama yllätys

Taas on motorsport painotteinen viikko päättymässä.
eMotorsport SM-sarja jatkui kuitenkin, hieman lyhyellä varoitusajalla Red Bull Ringillä, aika-ajossa 9. nopein ja kisasta lopputuloksena 8. sija... 10 kuljettajan joukossa, mutta viimeisenä samalla kierroksella voittajan kanssa. Muutaman viikon päästä kohti Mugellloa.

Eilen puolestaan visiitti tallille purkamaan huoltolaatikot ja katselemaan pikakatsaus autoon. Etupäässä ei mitään isoa äkkiseltään, vetari pysyi vihdoin kuivana kartturin puolena, toki sitten nyt kuskin puolelta petti yksi klemmari, mutta onneksi ulkonivelestä. Vaihdoin siinä samalla autoon siirtopyörät talvea ajatellen ja sitten tulikin yllätys... En ole kauheasti tainut siviilipyöriä nyt kisa-alustan kanssa käyttää ja nehän eivät sinne nyt sovi, ottavat kiinni iskareihin. Toki tähän löytyi pieni selittävä tekijä kun tarkemmin vanteita katsoin, niiden ET onkin 10 pykälää isompi mitä kisapyörien vanteissa vaikka muistelin niiden olevan identtiset. Täytyy nyt pohtia hommataanko spacerit vai miten ratkaistaan...
Sitten katse takapäähän, käsijarruvaijerimurheet on nyt vihdoin ratkaistu! Vaijerit pysyneet siellä mihin ne laitettiinkin. Mutta jotain on tehtävä tuolle soran kerääntymiselle. Tuo kuvassa oleva määrä kun on siis yhdessä ek:ssa kerääntynyttä, vanteet puhdistettiin huollossa. Vaan miten tämä ratkotaan? Joku voisi sanoa, että ajotyyliä muuttamalla, mutta minä haluan kyllä kaikki muut vaihtoehdot aikaisemmin testata... Ja ihmettelen myös hieman miksi tässä nyt on ylipäätänsä näin massiivinen tämä murhe, ei meinaan Daihatsun vanteista ikinä tarvinnu kopsutella kuin korkeintaan pölyn verran... Takapää kerää muutenkin melkoista hiekkasadetta, useampaan kohtaan kertynyt kerros soraa ja taka-akseli paikoitellen jo huonosti hiekkapuhallettu. Taka-akseli näyttää myös pelottavasti sellaiselta, että talvella toimii lumiaurana...
Muutamia pieniä kehityskohteita on esim. tankin letkujen suojaukseen, mutta nythän sitä aikaa on sitten käydä läpi. Ja toki jotain perus öljynvaihtoakin yms. syytä tehdä, sen verran kuitenki jo ajettu.

Tänään motorsport viikonloppu päätettiin toimitsijahommiin, ek-päällikkönä kun Rantarallissa tuli oltua. Ensimmäistä kertaa tuli oikeasti vähän enemmän hommaa siinäkin tehtävässä, mutta hienosti saatiin pätkä hoidettua. Ja tulipa sen jälkeen ehdittyä jopa vielä katsomaankin viimeiselle erikoiskokeelle, eipä ole ennen tuollainenkaan ollut mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti