keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Peikko nimeltä Rantaralli

Lauantaina se olisi sitten kohdattava. Peikko nimeltä Rantaralli. Kauan sitä on kuskina tullut välteltyä, mutta nyt on aika kypsä. Otetaampa pieni kertaus miksi siitä on peikko muodostunut...
Koska olen kotoisin täältä Varsinais-Suomesta, voi Rantarallia pitää eräänlaisena "kotikisana". Joten ennen ajokorttia sitä on liki jokainen mahdollinen vuosi käyty katsomassa. 2008 talvellahan tuli aloitettua kartturointi ja luonnollisesti syksyllä osallistuttiin Rantaralliin. Ja siinä kisassa sattui ja tapahtui... Ensimmäiset pari pätkää meni vielä suht vaivatta, kolmannella kuuluisalla Seijaisten pätkällä sitten käytiin jo ojanreunoja kurkkailemassa. Huollossa oli kaasuvaijeri poikki ja pakosarja irti... Nelosella roikuttiin, vitosella sammutettiin auto "bussipysäkki"hidasteeseen ja ajettiin maalipäässä ulos, päätyen takaisin tielle. Vauriot rajoittui ilmeisesti irronneeseen panssariin. Kutosella sammutettiin auto risteykseen ja seiska, no se ajettiin jopa rallia. Sitten oli vielä yksi pätkä, Pato jäljellä. Pimeellä pääsee yksi kurvi vähän silmille ja hetken päästä matka päättyy ojan penkkaan.
No ensi vuonna uudestaan ja 2009 olikin jo paljon armollisempi. Ei tullu ku muutama roikkuminen ja liippi ja peräti maaliin päästiin! Samalla taktiikalla lähdettiin 2010 jatkamaan. Jälleen Seijaisissa liippaillaan ja sitten kakkospätkällä tulee elämäni ensimmäiset (ja tähän mennessä ainoat) voltit suoritettua. Pikkasen väärä ajolinja ja täten löydämme itsemme kaatumasta metsikköön.
Tiedä sitten vaikuttivatko nämä takaraivossa kun 2011 mietiskelin missä sitä ajelisi. Juuri olin ensimmäisen rallini omalla Skodalla ajellut ja halusin äkkiä lisää. Sen takia taisin päätyä viikkoa aikaisemmin ajettuun Teijo-Talot ralliin enkä Rantaralliin. Eihän sitä nyt peräkkäisiin kisoihin uskaltanut ilmoittautua... 2012 juuri Rantarallin aikoihin vaihdoin autoa Daihatsuun ja oli ihan hyvä etten tullut Rantaralliin ilmoittautuneeksi kun kahta päivää aikaisemmin poltin ensimmäisen kannentiivisteen... Viime vuonnahan tarina oli melko samanlainen, kannentiiviste oli jälleen palanut. Arvonta oli jälleen viikkoa aikaisemmin ajettavan Teijo-Talot rallin ja Rantarallin välillä. Tälläkin kertaa voiton vei Teijo-Talot, kun Rantaralli oli "iltakisa" ja minä en ehkä niin paljoa tykkää pimeässä ajelusta.
Tänäkin vuonna koitin kehitellä itselleni tekosyitä, miksi en Rantaralliin lähtisi. Kuitenkin sitten kartturin kanssa päädyttiin lähtemään ja testaamaan "uusia" etutolppia. Josko se peikkokin siinä samalla katoaisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti