maanantai 15. joulukuuta 2014

Ei helkkari soikoon...

Kävin eilen tallilla tarkoituksenani laittaa uudet ilmausruuvit paikallensa ja samalla tehdä myös öljynvaihdot moottoriin ja vaihdelaatikkoon. Kolme nurkkaa menikin ihan hyvin, kunnes sitten toiseen takanurkkaan ei millään sopinut uusi ruuvi. Hetken siinä ihmettelin ja rupesin vertailemaan tarkemmin vanhoja. Kyllä, ihan oikeasti se japanilainen insinööri on sakepäissäin päättänyt, että käytetäämpä kolmea erilaista ilmausruuvia... Takarummuissahan on erilaiset sylinteritkin keskenään, niin tietysti on eri ilmausruuvit. Noh onneksi löytyi siihenkin sopiva kaupasta.
Öljyjen vaihto sujuikin sitten murheettomasti, vaihteistoöljystä ei onneksi löytynyt metallihippuja joukosta, mutta oli kyllä melko paljon jäykempää mitä ennen käyttämäni vaihteistoöljy. Moottoriöljyt olivat puolestaan melkoisen pikimustaa, nyt laitetaan lämmönkestävyydeltään vielä pykälää vahvempaa öljyä 10W-60. Katotaan mitäs se vaikuttaa jos on vaikuttaakseen, eipä tuon nykyisenkään kanssa ole mitään ongelmia ollut.
Mutta sitten se ikävin yllätys tuli kun kurkkasin auton sisään tarkistaakseni kosteuden poistajan. Mitäs valkoista tässä penkillä, ei kai se ole homeessa... ei tämä on täytettä... EI PERKELE! Hiirihän siellä oli käväissyt syömässä molempien penkkiä pikkaisen. Kyllä on melkoinen akrobaattihiiri ollut, että pukkien päällä olevaan autoon on itsensä taiteillut... Ja toki mikä todennäköisyys on sille, että siihen ainoaaseen "suljettuun" autoon mennyt, eikä esimerkiksi tuonne siviiliautoon mistä saisi ihan rauhassa penkit syödä... No tänään vein sitten muutaman hiiren loukun ja ratakkibaarin talliin. Empä olisi aikanaan ihan äkkiä uskonut, että kilpa-autossa täytyy pitää kosteuden poistajaa ja hiiren loukkuja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti