tiistai 23. joulukuuta 2014

Vuosi 2014

Tänään sitten yritin pitää siivouspäivän. No sain minä jotain vähän jätesäkkeihin siivottuakkin, mutta aika paljon jäi vielä... Täytyy tehdä se yksi hylly vielä mihin tarvikkeet olisi melkein kasassa ja vahvistaa kaikki lautahyllyt. Tuntuvat liian huterilta tällä hetkellä. Sen jälkeen saisi suurimman osan tavarasta lattialta hyllyihin.
Näin vuoden loppuessa olisi varmaan (ei kyllä oikeesti ois...) hyvä laskeskella mitäs tähän touhuun on taas hakattu rahaa kuluneena vuonna... Heti alkuun on kyllä myönnettävä, että suurpiirteisemmäksi tämä laskeminen on mennyt.
 • Ilmoittauduin 8 kilpailuun, joista viivalle päästiin 7:ään. 
 • Nämä seitsemän kisaa päästiin peräti kaikki maaliin!
 • Tuloksellisesti ehdottomasti "elämäni kausi", pyttyjä tuli kuin sieniä sateella (=4) ja nousupisteitä enempi kuin aikaisempina vuosina yhteensä. Sarjoista sijoitukset 17 ja 7, älyttömän hyvät nekin.
 • Ralliurani ensimmäinen kausi, kun en ajanut yhtään sprinttiä. Myös ensimmäinen kausi kun ajetiin kokonainen sarja läpi, joka kisaan osallistumalla. Sellainenkin fakta löytyy, että ensimmäinen vuosi kun joka kisassa sama kartturi...
Ja sitten se ikävämpi kululuettelo...:
 • Ilmoittautumismaksut: 2085€, tästä summasta kartturi maksanut noin puolet.
 • Kilpa-auton bensat, huoltoauton diselit: (talvella kilpuriin 2 tankillista, kesällä 3,5 tankillista, huoltoautoon taasen joka reissulla tankillinen.) ~ 950€
 • Majoituskulut + syömiset: (Oulu + Lahti majoitukset, joka reissulla on huoltomiestä tarvinnut syöttää...) ~750€
 • Huollot & korjaukset: (jarrupalat x2, vaihdelaatikon purku & kasaus, uusi laturi, laturin hihna, moottorin vaihto (sis. vesipumppu, jakopää, tulpat yms. ns kulutusosat), öljyn vaihdot koneeseen x1 ja laatikkoon x4, lämpömittarin anturi, ilmausruuvit, jarrusatulan tiivisteet) ~ 1200€
 • "Kehitystyö": (kaarimuutokset, xenon-muutossarjat, lukon ristikkotapit, laturin korvake, ilmanputsari, iskareiden holkit) ~ 450€
 • Renkaat, talven ajoin vanhoilla ja samoilla jatketaan ensi talvikin. Kesärenkaita puolestaan ostin kuusi käytettyä yht. 250€, mutta myin neljä rengasta vanteineen yht. 80€. Kesärenkaita on 12, kaikilla todennäköisesti ajellaan ensi vuonna. Yhteensä kulua siis 170€.
 • Vakuutukset + verot ~350€
 • Treenaamiset 140€
 • YHTEENSÄ: n. 6100€, josta kartturi maksanut n. 1000€
Tämän lisäksi on taas kaikenlaista pientarviketta ostettu varmasti muutaman sadan euron edestä, tämä vuosi on oltu vuokratallissa josta vuokraa maksettu reipas pari tuhatta euroa eli kaiken kaikkiaan omaa lompakkoa on taidettu liki 7-8000€ edestä tähän touhuun raottaa. Minulla nimittäin oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös tukijoita matkassa mukana, täten ihan koko potti ei kaadu omaan lompakkoon.
Tietysti varaosia on jälleen ostettu vain varastoon, työkalujakin uusittu ja se toinen "kilpuri" irtaimistoineen ostettu, mutta ei niitä voi tämän vuoden kuluiksi laskea.
Nykyään en toki ole enään missään määrin opiskelija, mutta sen sijaan kesästä lähtien olen kuulunut siihen isoon asuntovelallisten joukkoon joten ei se käytettävissä olevan rahan määrä suhteettomasti ole kasvanut.

Joka vuosihan tuo summa tuntuu vaan kasvavan, taitaa niin sanotusti nälkä kasvaa syödessä... Toki myös huomattava, että kun lähtee tekemään kisareissuja kauemmas on se suhteessa aina julmetun paljon kalliimpaa. Blogikirjoituksia olen näemmä tehnyt puolet vähemmän mitä viime vuonna, toisaalta olisi mennyt herkästi saman toistamiseksi.
Noh ensi vuotta kohti, osittain vanhoin ja osittain uusin kujein... Nyt joulutauko paikallaan, hyvää joulua kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti