tiistai 21. toukokuuta 2013

Yksi päivä muiden joukossa

Sunnuntain piti olla vain yksi päivä muiden joukossa, mutta siitä tuli kaikkea muuta...
Aamulla oli tarkoitus tankata vetoauto, mutta bensa-aseman mittariston vilkutellessa erinäisiä discolukemia jäi se tekemättä. Onneksi nafta piisasi kilpailupaikalle, joten se ei haitannut. Aamupäivä sujui murhetta, katsastukset ja ilmoittautumiset vain läpi ja kohti kisaa.
Ensimmäinen erikoiskoe sujuu mainiosti ensimmäiset 300 metriä. Sen jälkeen edellä lähtenyt on käynyt hieman leveällä ja siirtänyt tielle päänkokoisen kiven. Pojathan eivät kerkeä väistämään ja osuma on tosiasia. Osuma kartturin puolen eturenkaaseen on niin kova, että auton kuskin puoleinen takanurkka heilahtaa tynnyriä päin, rikkoen hieman takapuskuria. Eihän se rengaskaan siitä osumasta oikeen tykkää ja muuttaa muotonsa hieman... Tätähän kabiinissa ei tietysti heti huomata, vaan jarrutuksessa seuraavaan kurviin auto liukuu vastapenkkaa päin. Tämän jälkeen hiljaksiin takaisin varikolle ja minulle hieman renkaan vaihtoharjoitusta...
Huoltoalueelta kun pojat koittivat lähteä, kuuluu startista taas pelkkä napsahdus. Onneksi naapurihuollot ovat paikalla (itse olin jo mennyt radan varteen...) ja työntävät auton käyntiin. Toka pätkä sujuu sitten jo ihan hyvin. Jälkeenpäin tosin huomaan inkkarista, että auto ei käy yhtään puhtaasti vaan hieman kuolee korkeemmilla kierroksilla, mutta kabiinissa siitä ei ole haittaa. Maalimutkan vesilätäköstä sen sijaan on. Lätäköstä läpi ja auto sammuu siihen paikkaan. Eikun hinurin lavalla varikolle...
Sytytysjärjestelmän ja ilmanoton ollessa kuivia, siirtyy katse akkuun. Josta tuleekin sitten alle 12 lukemat mittariin. Eikun huoltoauto ja naapurilta starttikaapelit ja auto käy taas. Auto toimiikin sitten moitteetta kolmospätkän. Pojat innostuvat täten hieman ehkä liikaakin, hieman radan ulkopuolisia ajolinjoja ja kaatuneita risteysmerkkejä. Ja tietysti taas siitä maalilätäköstä läpi... Tosin auto kestää sen tällä kertaa.
Huollossa taas kaapelit kiinni ja lisää virtaa autoon, jotta päästäisiin loputkin ajelemaan. Nelosen lähdössä auto rupeaa oireilemaan, kierroslukumittari tipahtaa nollaan ja lähdön jälkeen meno on vaivalloista. Kuitenkin pojat ajavat taas siitä lätäköstä läpi (oli lähdössä nyt ja huomautin kyllä, että sen voisi kiertääkkin...) ja auto sammuu jälleen. Kisa sitä myöden paketissa kun välissä ei hinausta suoriteta.
Kisan jälkeen auto näyttää niin päällepäin kuin konepellin sisältäkin sille, että oltaisin oltu Safari rallissa eikä Vantaalla ajelemassa rallispecialia... Mutta pienintäkään elämää autossa ei ole, virrat menevät kyllä päälle mutta avainta käännettäessä ei juuri tapahdu. Koitin kotona starttibuusterinkin kanssa, mutta buusterikin kyykkäsi. Että taitaapi olla jonkin asteinen oikosulku autossa... Täytyy tuossa viikonloppuna ruveta purkamaan autoa ja koittaa toisella akulla.

Sitä ennen taidan tarvita lonkeron ja ehkä toisenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti