lauantai 14. helmikuuta 2015

Pakko vaihtaa

Päätinkin jo eilen illalla mennä tallihommiin. Ja yhtäkkiähän siellä neljä tuntia vierähtikin...
Aloitin siitä puskurin paikkauksesta, mikä jäi viimeksi tekemättä. Tällä kertaa päätin laittaa hitsausaineen pääasiassa nurjalle puolelle, viimeksihän en laittanut sinne ollenkaan. Vähän myös pintaan niin pitäisi olla taas kestävämpi mitä aikaisemmin. Tosin jos penkkaan osutaan niin melko varmasti pettää... Väriä vielä pintaan niin hyvä tulee.
Sitten päätin ruveta irroittamaan pakoputkea, se on nyt niin kasassa että pakko korjata. Siinähän sitä aikaa saikin tuherrettua, ei millään halunnut tulla kokonaisena pois, joten joutui purkamaan pala kerraallaan. Ja tietenkin se viimeinen avattava liitos oli aivan totaalisen jumissa... Ei muuta, mutta kun ruuvipenkkini on reippaan metrin korkeudessa (kun ei ole vielä saatu työpöytää aikaiseksi...), niin rupesi käymään käsille lekan kanssa takominen. Noh pätkä saatu irti ja se on onneksi helposti tehtävissä uusiksi. Alunperinhän tuon putken halkaisija on ollu 50,8mm (=2"), nyt tuosta litteimästä kohdasta mittasin 18mm... Se saattaa jo vähän vaikuttaa.
Otin myös valmiiksi nuo rengaskoneella käytettävät renkaat, meillä kun muutama rengas tuppaa tyhjentämään itse itsensä... Kovin tuntuu kaikki olevan levällään ja kisaan kaksi viikkoa aikaa. Toisaalta tulee myös suhteellisen nopeasti kasaan kun saadaan vaihdelaatikosta tieto. Sitä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti