maanantai 1. huhtikuuta 2013

Aprillipäivä

Ajattelin, että laturin vaihto on ihan simppeli ja yksinkertainen homma. Väärin ajateltu (taas kerran)...
Vanha laturi lähti suht helpolla irti, mitä nyt yhden johdon liitin poikkastiin heti alkutekijöiksi. Samalla kävi selväksi, että eihän tämä laturi ole mikään alkuperäislaturi. Tarvikelaturi, mutta ei mitään merkintöjä, että minkä tehoinen saatika että mistä... Liittimet olivat samanlaiset, mutta tämä poikkaistu liitin (ilmeisesti maajohdon tappi) on hieman erilainen ja eri kohdassa mitä tuossa varamoottorista irroittamassani.
Ei siinä, laitetaan tuo toinen sitten paikallensa. Pari tuntia pikkuveljen kanssa ähellettiin ja millään ei saatu menemään paikallensa alapulttia. Oli niin julmetun piukka ettei paremmasta tietoa. Se pultti kun oli pakko vaihtaa, sillä kuten kuvasta huomaat, ei syy ääniin ole laturin sisällä vaan siinä miten se oli kiinni. Pulttiin on tullut isot kulumat ja myös laturin "holkki" oli muokkaantunut uuteen muotoon... Luovutettiin ja käytiin syömässä.
Ruuan aikana tuli mieleen, että voishan ne kierteet siitä kannakkeesta porata poies ja vaihtaa mutteri kiinnitykselle. Mutta toisaalta vielä parempi idea oli öljytä pultti ja kannakke, josko silloin olisivat suopeempia toisillensa. Ja näinhän ne olivatkin. Pulttihan meni ihan ilman murheita paikallensa piukkaan. Uusi hihnakin saatiin laitettua ja johdot kytkettyä. Eikun käynnistämään!
Auto lähtee loistavasti käyntiin ja kuulokorvalta kolinat ja ylimääräiset äänet vähentyneet merkittävästi. Auto tuntuisi kaikenkaikkiaan käyvän paremmin ja puhtaammin. Mutta... Mittaristoon jäi palamaan hieman erikoisia valoja. Nimittäin sekä jarrunesteen valo että latausvalo jäivät palamaan käynnistyksen jälkeen. Jarrunestesäiliö on piri pinnassaan, joten sen valon ei todellakaan pitäisi palaa. Laturivalo tietysti viittaisi vialliseen laturiin, joten eikun pari kertaa auto sammuksiin ja uudelleen käynnistys. Auto lähtee aina vaivatta käyntiin ja samat valot senkun jatkavat palamistaan. Sulakkeiden tarkistus, laturin johtojen putsaus ja valot senkun jatkavat palamistaan eikä auton käynnistymisessä tai käymisessä tapahdu mitään muutosta. Nyt riitti, auto pakittamalla talliin ja mietiskelyn paikka, että mitähän on tapahtunut...

Josko tämä kaikki olisi vain Taikaratsun aprillipilaa...? Se selvinnee huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti