sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Se pieni raja onnistumisen ja epäonnistumisen välillä

Eilen jatkui sarjakausi, tällä kertaa SM Oili Jalonen Rallin merkeissä Laitilassa.
EK 1:
Tätä pätkää oli 2014 tullut ajettua ja käsittämätöntä miten sain viikossa käännettyä nupin toiseen asentoon. Ajo lähtee heti ensimetreistä alkaen kulkemaan hyvin, lopussa pari pientä varovaisuutta, mutta muuten todella hyvä suoritus. Ja tällä kertaa se kellokin on samaa mieltä! Neljänneksi nopein 8 sekuntia kärjestä.
EK 2:
Sama fiilis jatkuu ja nyt tulee liki täydellinen suoritus kun ei virheitäkään osu matkaan. Kello vahvistaa, toiseksi nopein vain 2.9 sekuntia kärjestä. Tästä pikahuoltoon neljännellä sijalla, vain 10 sekuntia kärkeen. Tiukkaa taistelua luvassa...
EK 3:
Hyvin sujuu tämäkin, pari pientä aristelua ehkä. Silti kolmanneksi nopein, mutta eroa tuli 12 sekuntia kärkeen lisää.
EK 4:
Päivän lyhin ja myöskin tiedossa oli että sisältää pienempiä teitä jotka eivät tunnetusti minulle tahdo maistua. Mutta tällä kertaa tuntuu onnistuvan aivan kaikki, ensimmäisen risteyksen liippiä lukuunottamatta hyvä suoritus, täten neljäs, yhdeksän sekuntia kärjestä.
EK 5:
Ja sitten perään päivän pisin pätkä. Sannainen, tuo perinteikäs pätkä. Muutaman kerran on tullut ajettua, mutta nyt ensimmäistä kertaa näin päin. Ei päästä kuin reilu pari kilometriä ja sitten rysähtää. Ja rysähtää muuten huolella. Tullaan nelosvaihtella hieman päälle toista sataa vauhtia. Vauhti on ehkä aavistuksen kova mutkaan nähden, lähtee vähän liippiin ja sitten jostain syystä tulen oikaiseeksi sitä aivan liikaa. No uutta korjausliiketta ei enää ehdi millään vaan ulkokurvin penkka tulee suoraan vastaan. Siitä lähdetään sitten nokan kautta menemään ympäri ja ilmeisesti vähän vaakakierrettäkin. Osumat tulevat vain keulaan ja perään ja lopulta löydämme itsemme katollaan keskeltä tietä. Kartturi pääsee nopeammin ulos ja varoittamaan, minun ulostautuminen kestää hieman kauemmin. Game Over.

Nyt se on sitten koettu, vähän reilu 10 vuotta meni ensimmäisestä ajamastani kisasta kunnes kattokerhoon päädyin. Vauriot ovat mittavia, mutta ehkä vielä selvitään ilman korinvaihtoa. Täytyy ruveta purkamaan autoa, jotta kaikki vauriot löytyy.

SUURET KIITOKSET paikalla olleille, erityisesti kun raatoa trailerille siirrettiin!

Kilpailemisesta tulee nyt varmasti taukoa. Tänä vuonna ei missään nimessä olla viivalla, ensi vuodesta ei vielä osaa sanoa... Mutta tallipäiviä, niitä tulee olemaan.

4 kommenttia:

 1. Onko kiinnostusta laitella lisää kuvia tänne vautioista?
  Ois mielenkiintoista nähdä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia löytyy tuolta kuvasivuston puolelta: https://arosolutions.1g.fi/kuvat/Peugeot+307+1.6+XR/2019/01.09.2019/

   Poista
 2. Incaria tulossa ulosajosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy jo Youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=c7wvU1CdV3o ja toisesta kamerasta kuvasivustolla: https://arosolutions.1g.fi/kuvat/Peugeot+307+1.6+XR/Kilpailut+2019/Laitila/ek5.mp4

   Poista